warme truiendag 2018-01-31T15:26:18+00:00

 

facebook-icoon-blauw

Fitting the Knitting

Uniek en gratis evenement dat DEC-Oisterwijk organiseerde in het kader van de landelijke warme truiendag op 21 februari 2016 in de Leerfabriek voor iedere inwoner, instelling en bedrijf in de gemeente Oisterwijk.

Het principe van de Warme Truiendag is simpel. Trek een trui aan, zet de verwarming omlaag en verminder de CO2-uitstoot: goed voor het milieu en de portemonnee!

De landelijke truiendag 2016 is in Oisterwijk opgepakt door DEC-Oisterwijk. Met de inzet van zo’n 200 vrijwilligers en met financiële en materiële bijdragen van 40 bedrijven en organisaties groeide Fitting the Knitting uit tot een groots en gratis evenement voor jong en oud.

Fitting the Knitting was op zondag 21 februari in de Leerfabriek in Oisterwijk. Met drie keer een spectaculaire modeshow met ‘kunstwerk-warme truien’ en optredens van Danserswijk. Meer dan 1500 mensen brachten een bezoek aan het evenement.

LOGO-Fittingtheknitting-def-LR1

25 modellen (leerlingen Durendael) verschenen op de catwalk in creaties gemaakt door studenten van SiNTLUCAS in Boxtel. De basis van iedere creatie is een warme trui, gebreid door vele vrijwilligers in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. Er was ook een duurzame informatiemarkt.

The film ‘The Making Off Fitting the Knitting’ geeft een indruk van de voorbereidingen die meer dan een jaar in beslag namen.

Een impressie van de show is te zien in onderstaande korte film.

Klik op de foto’s voor meer informatie

‘Kleine impressie van het evenement’

Fitting de knitting 008-klein

Foto’s van het evenement:

– Fotoshoot modellen (gemaakt door studenten SiNTLUCAS)
album 1
– Modeshow en dans (gemaakt door Leny van Schijndel/Oisterwijknieuws
album 2
– Backstage en generale repetitie (gemaakt door studenten van SiNTLUCAS)
album 3

 

De Vloet

De Vloet

P1010412

Detail winnend ontwerp

fotoshoot 2 klein formaat

Danserswijk

Meewerkende organisaties

2collage-weblogo

25 leerlingen van 2College Durendael showden de truien . Zij kregen een speciale training modellentraining door studenten van SiNTLUCAS. Mede door hun visagie zag hun verschijnen op de catwalk er spectaculair en professioneel uit.

logo-sl

49 eindejaarsstudenten van de vierjarige creatieve vakinstelling SiNTLUCAS uit Boxtel waren op meerdere manieren betrokken bij dit evenement. Zij zorgden voor het ontwerp en het maken van de unieke warme truien, verzorgden de aankleding, maakten een licht- en geluidsplan, verzorgden de training en fotografie van de modellen. In het al indrukwekkende decor van de Leerfabriek leverde dit een waar spektakel op.

Tijdens het evenement traden dansers van Danserswijk meerdere keren op. Ook tijdens de modeshow zelf waren ze te zien. Om warm van te krijgen!

A6 flyer - DEF 01022016-website

Sponsors

Zonder de financiële bijdrage van onze sponsors was dit evenement niet mogelijk. Een aantal van hen was ook present op de informatiemarkt.

Logo Beks Installatiebedrijf

logo cofely

Koos Kluijtmans logo + payoff

logo KOKO kappers

robbenbonneterie.groot

 

 

MIGO_ logo

Vrienden

Naast sponsors die ons financieel ondersteunden leverden veel organisaties belangeloos producten en diensten. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Zorgde voor het vervoer van de BreiSterren van De Vloet, Prak Stanislaus en Prisma naar de Leerfabriek op 21 februari

Boswachter Frans Kapteijns promootte Fitting the Knitting onder al zijn likers (en dat zijn er nog al wat) en in het Bezoekerscentrum Oisterwijk was lange tijd een van die mooie gebreide truien te zien.

Print

De aankleding van de Leerfabriek bestond uit veel fietsonderdelen. LaPoubelle verzamelde al maandenlang fietswielen, fietskettingen, sturen en zadels.

logo Klein Oisterwijk

Zorgde voor de gratis pendeldienst op 21 februari tussen Moergestel, Centrum Oisterwijk en de Leerfabriek en leverde meubilair voor informatiemarkt en backstage ruimte.

logo rene van linden

Zorgde voor heel veel tweedehands fietsvelgen die nodig waren bij de aankleding van de catwalk.

logo ons winkeltje

Stelde wol voor de truien beschikbaar en maakte haar klanten zo brei-enthousiast dat dit 13 truien opleverde.

Mentorhulp Oisterwijk - Liggend

Zorgde voor veel animo onder potentiële breisters.

LogoGrando_RUIM

Leverde veel pallets voor de aankleding van de Leerfabriek.

logo BNI de Linde

Liet ons aan het woord tijdens een van hun werkontbijten op vrijdagmorgen. En de adviezen van lid Erna van Poppel over publiciteit kwamen goed van pas.

logo Oisterwijk in Beeld

Maakte de film The Making Off, een documentaire over de totstandkoming van dit evenement vanaf het allereerste begin en maakte de promo’s voor sponsors en voor bezoekers.

LogoJeanetVisser_CMYK_15hx27cm

Verzorgde de PR en communicatie rondom het evenement.

Studio logo vernieuwde vorm

Ontwierp  onder meer logo, flyers en posters van Fitting the Knitting.

logo Dorrith Design

Zorgde dat alles op rolletjes liep achter de schermen van de catwalk op 21 februari.