dienstverlening voor leden 2018-01-31T15:26:18+00:00

Dienstverlening voor leden

Een aantal leden van DEC-Oisterwijk is actief binnen het project Dienstverlening voor leden. Zij ontwikkelen een aanbod exclusief voor leden.

Zonnepanelen of -boiler aanschaffen?
Eén van deze diensten is jou als lid van DEC-Oisterwijk meer en gerichter informatie geven over mogelijkheden rondom zonnepanelen en zonneboilers. Vier DEC-leden bieden je de mogelijkheid bij hen thuis te kijken naar de zonnepanelen of de zonneboiler die zij hebben. Je kunt dan met eigen ogen zien hoe een dergelijke installatie eruit ziet en wat het oplevert. Ook geven zij uitvoerige informatie over de voordelen en evt. nadelen.
Dus ben je al langer aan het twijfelen over het aanschaffen van zonnepanelen? Of vraag je je af of een zonneboiler iets voor jou is?
Neem dan contact op met Wim Tobé (tobe@introweb.nl), hij coördineert alle afspraken aan huis.

Zonnepanelen

zonnepanelen-wim-tobe

Wim Tobé
“Ik liep al langer rond met de gedachte om duurzame stappen te gaan zetten. In 2014 heb ik de knoop doorgehakt en 20 zonnepanelen aangeschaft. Dat het er een beetje ontsierend uitziet, nam ik op de koop toe. Inmiddels liggen de zonnepanelen probleemloos 2,5 jaar op mijn dak en heb ik zo’n 10.000 kWh bespaard. Dat voelt goed! En als je dan ook nog leest dat er kolencentrales gesloten moeten worden, denk ik: daar heb ik ook mijn aandeel in. Hoe klein dan ook.”

 

 

zonnepanelen-patrick-simons

Patrick Simons
“Vanaf 17 oktober 2012 liggen mijn panelen op het dak. De zoektocht begon echter al in 2010. Omdat ik een bedrijf aan huis heb en daardoor veel elektra verbruik, wilde ik de installatie zakelijk aanschaffen. Dat ging helaas niet. Maar omdat de kosten daalden, er een aardige subsidie van €650 was en spaargeld niets meer oplevert, heb ik toch de knoop doorgehakt om de installatie privé te kopen. De aanschaf van zonnepanelen geeft een goed gevoel: enerzijds het financiële voordeel en anderzijds spaar je ook het milieu. Inmiddels heb ik 17811 kWh opgewekt en daarmee ruim 7100 kg CO2 bespaard. Graag gedaan!”

 

 

Zonneboiler

zonneboiler-harrie-van-wezel

Harrie van Wezel
“Ik heb door diverse maatregelen inmiddels aardig wat bespaard op mijn energierekening. Als onderdeel daarvan hebben we in 2013 een zonneboiler geïnstalleerd. Investeren in energiebesparing levert een rendement op je vermogen op van ca. 8 à 9% en dat is aanzienlijk beter dan het rendement bij de bank. Wij consumenten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de verlaging van het energieverbruik en dus aan verbetering van het milieu door gericht te investeren.”

 

 

zonneboiler-robert-linck

Robert Linck
“De installatie van ons zonneboilersysteem heeft het comfortabel gebruik van het zwembad (25-28°C) met bijna drie maanden verlengd zonder hiervoor het millieu te belasten (gasverbruik). De geïntegreerde warmwatervoorziening is een bijkomend voordeel. Dit warme water wordt niet alleen voor douche en bad gebruikt, het kan ook worden toegepast voor invoerwater voor de vaat- en wasmachine. Dit geeft een aanzienlijke besparing op het electriciteitsverbruik. In de wintermaanden wordt het overschot aan warmte in de CV-installatie gevoerd. Het heattube-zonneboilersysteem is efficiënt (85%) en is zelfs in de wintermaanden actief door toepassing van vacuüm-buizen. Al met al een installatie met comfortverhoging en millieusparing, dus zeker de investering waard. De levensduur is nagenoeg onbeperkt, daar er alleen twee circulatiepompjes in zijn opgenomen.”

 

 

Wilt u meer informatie over ons project Dienstverlening voor leden, of heeft u ideeën voor andere exclusieve diensten richting leden? Neem dan contact op met Marjo van Gennip