energieopwekking 2018-01-31T15:26:18+00:00

zonnepaneel

Zonnepanelen

Duurzame Energie Coöperatie Oisterwijk (DEC-Oisterwijk) organiseerde in november en december 2013 een zeer aantrekkelijke zonnepanelenactie voor de inwoners van gemeente Oisterwijk (Moergestel, Heukelom en Oisterwijk). De voorbereiding van deze zonnepanelenactie heeft DEC-Oisterwijk samen met DEH uit Haaren gedaan. Deze energiecoöperatie uit Haaren heeft al eerder succesvolle zonnepanelenacties gehouden.

Wanneer u geïnteresseerd bent in zonne-energie en/of overweegt bent zonnepanelen aan te schaffen, bekijk dan onderstaande bestanden en onderneem actie!


download hier de actieposter 'Zon biedt kansen'


download hier de flyer 'Zon biedt kansen'

 
download hier het contactformulier 'Zon biedt kansen'

 
download hier het stappenplan terugvordering BTW zonne-energiesysteem

 
download hier de vervolginstructie aangifte BTW

Een zonneboiler aanschaffen?

Stel: u overweegt om een zonneboiler aan te schaffen. U heeft er al wel iets over gehoord of gelezen. Maar is het interessant om er ook serieus mee aan de slag te gaan? Dat is een vraag die niet zo een-twee-drie beantwoord kan worden. We geven hier enige richting.

Vanuit een voor u herkenbare situatie: Een voor u nieuwe situatie:
U wilt een elektrische auto kopen. U oriënteert zich op een zonneboiler.
U gaat elektrisch rijden, omdat dat goedkoper is. U denkt dat u wellicht kunt investeren in zonneboilers, omdat uw spaargeld bij de bank nauwelijks iets oplevert.
U gaat elektrisch rijden, omdat u zuinig om wil gaan met onze energiebronnen. U heeft begrepen dat zonneboilers helpen bij het zuinig omgaan met onze energiebronnen.
Alvorens een elektrische auto aan te schaffen, oriënteert u zich uitgebreid: u vindt veel op internet, het aanbod is overzichtelijk en u maakt een proefrit. Een kennis van u heeft al zo’n auto en u vraagt hoe zo’n auto bevalt. U zoekt op internet, u vindt veel informatie, maar u blijft met (veel) vragen zitten. Het aanbod is onoverzichtelijk.U kent ook geen mensen die al een zonneboiler hebben….
U heeft een goede afweging gemaakt en u koopt zo’n auto (of niet). U weet niet goed wat u moet doen en bent geneigd om op te geven. Toch geeft dat geen goed gevoel.
Denkproces afgerond.Beslissing genomen.Goed gevoel. Wat nu?

 

Legenda van de gebruikte kleuren:

U weet waar u aan toe bent

U krijgt een onbestemd gevoel

U bent geneigd het bijltje er bij neer te gooien

 

Wij helpen u om het bijltje vast te houden. Hoe doen wij dat?

Het doorlopen van het denkproces dat aan de aanschaf van een zonneboiler vooraf gaat, is niet eenvoudig. Wij weten dat, vandaar dat we u daarbij willen helpen. Onafhankelijkheid van welke leverancier dan ook is voor ons vanzelfsprekend. Uw situatie is altijd specifiek en daarom is advies-op-maat de kern waar het om draait. In die zin gaat de vergelijking met het al dan niet kopen van een elektrische auto dus niet helemaal op…

Binnen ons netwerk hebben wij enige ervaring met zonneboilers, we kunnen u daarom helpen bij uw oriëntatie op zonneboilers.

We hebben een aantal veelvoorkomende vragen op een rij gezet.

http://dec-oisterwijk.nl/faq/