9 november: Thema-avond Windenergie en ALV

DEC-Oisterwijk organiseert op maandag 9 november een informatieavond over windenergie, 19.30 – 20.45 uur. Aansluitend vindt de ALV plaats van 21.00 – ca. 22.00 uur. Tijdens het eerste gedeelte is iedereen die dat wil welkom, de ALV is alleen bestemd voor leden van DEC-Oisterwijk.

Locatie: Protestantse kerk (ruimte de Voorhof), Kerkstraat 64 Oisterwijk.

Windenergie in de regio

Windenergie is nog steeds in opkomst en ook in onze regio zijn er ver gevorderde plannen voor windmolenparken. Reden voor DEC-Oisterwijk (Duurzame Energie Coöperatie Oisterwijk) om een thema-avond in onze gemeente te organiseren. Tijmen Keesmaat, Robert Linck en Jos Nij Bijvank beantwoorden tijdens deze avond onder meer de volgende vragen:

  • Hoe staat het met de ontwikkeling van de windmolenparken in onze regio, zoals De Kattenberg en De Spinder?
  • Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van een windmolenpark?
  • Wat kan dit voor mij als inwoner van de gemeente Oisterwijk nu en in de toekomst betekenen?

Tijmen Keesmaat is adviseur bij de ontwikkeling van een aantal windparken in Nederland, waaronder de Spinder in Tilburg. Robert Linck en Jos Nij Bijvank zijn vanuit DEC-Oisterwijk betrokken bij de ontwikkeling van de windparken De Kattenberg en De Spinder.

U bent van harte welkom. Toegang is gratis.

windenergie-dec-oisterwijk-6-11-2015-jeanet-visser

Mogelijke locaties windturbines Windpark De Spinder

Algemene ledenvergadering DEC-Oisterwijk

Aansluitend aan de informatie over windenergie vindt de ALV van DEC-Oisterwijk plaats. Dit gedeelte van de avond is alleen toegankelijk voor leden van DEC-Oisterwijk. Het huidige bestuur geeft inzicht in wat zij dit jaar heeft gedaan en wil graag met de leden van gedachten wisselen over de plannen en acties voor het komende jaar. Het bestuur zal ook toelichten bij welke lokale en regionale projecten rondom duurzame energie en energiebesparing DEC-Oisterwijk is betrokken, zoals regionale windparken, Energiebesparingsprojecten in Hart van Brabant, het project rondom Warme Truiendag 2016, etc.

Graag wil het bestuur horen welke ideeën er bij de leden leven over de aandachtsgebieden die DEC-Oisterwijk zou moeten bestrijken. En wil ze verkennen welke leden bereid zijn zich mede in te zetten voor DEC-Oisterwijk en op welke wijze dit zou kunnen.

Een onderdeel van deze Algemene Ledenvergadering is het bespreken van de wijzigingen in de samenstelling van het bestuur. Wijzigingen worden voorgelegd en de aanwezige leden kunnen stemmen over deze samenstelling.

Rond 22.00 uur zal de Algemene Ledenvergadering worden afgesloten en is er de mogelijkheid tot bijpraten onder het genot van een drankje.

2018-01-31T15:26:19+00:00