Energie ambassadeurs voor Oisterwijk, Moergestel en Heukelom gezocht

In veel gemeenten in Nederland zijn energie ambassadeurs actief. In hun woonwijk voeren zij samen met buurtbewoners energiebesparende maatregelen uit. Zoals isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, LED-verlichting etc. En met succes, een kleinschalige aanpak als deze blijkt in de praktijk te werken en levert al snel 10 tot 20% energiebesparing op!

energiezuinig-huis

Besparen in je buurt
In onze regio maakt de Hart van Brabant alliantie (een samenwerking tussen 9 gemeentes, 12 duurzame energiecoöperaties waaronder DEC-Oisterwijk en andere belanghebbende organisaties in Midden-Brabant) zich sterk voor energie ambassadeurs. De alliantie zoekt en ondersteunt mensen die in hun buurt een steentje bij willen dragen aan het verminderen van energieverbruik en op een simpele manier samen kosten te besparen.

Speciale training
Als energie ambassadeur kun je in ieder geval rekenen op een maatgerichte training van 5 avonden waarin je kennis opdoet over het organiseren van een buurtbijeenkomst, basiskennis verkrijgt over energiebesparende mogelijkheden en duurzame energieopwekking, en hoe je samen met jouw buurtbewoners hierin gerichte acties kunt uitzetten. De start van de eerstvolgende training staat gepland in september 2017.

Word ook energie ambassadeur!
In onze gemeente is inmiddels 1 energie ambassadeur actief. Het zou mooi zijn als we meer energie ambassadeurs krijgen in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom!
Interesse? Neem dan contact op met Marjo van Gennip van DEC-Oisterwijk (info@dec-oisterwijk of 06-53327691) en we kijken samen hoe je aan de slag kunt gaan.

2018-01-31T15:26:19+00:00