Er is veel informatie beschikbaar over duurzame energie en energie besparen. Maar weet je niet welke keuze te maken in jouw situatie? Bij DEC-Oisterwijk kun je terecht voor onafhankelijk en deskundig advies.

Drie mogelijkheden voor bewoners:

1. Adviesgesprek bij het Energieloket

Als jouw vragen betrekking hebben op één onderwerp, bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, het goed begrijpen van jouw energierekening of een offerte van een leverancier, dan kun je kiezen voor een adviesgesprek met een van onze energieadviseurs in Tiliander. Zo’n gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

2. Energieadvies met bezoek aan jouw woning

Ook is het mogelijk om een integraal advies voor jouw woning te krijgen over de mogelijkheden van energiebesparing en -opwekking. Daarvoor bezoekt een van onze energieadviseurs jouw woning en stelt een advies op maat voor je op.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

3. Zelf aan de slag

Dat kan natuurlijk ook! Met kleine energiebesparende maatregelen breng je je energierekening omlaag. Klik hier voor meer informatie en concrete tips.

Veel succes!

Intake

Voorafgaand aan een energieadvies bepaalt de energieadviseur tijdens de intake wat jouw belangrijkste vragen zijn. Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
Welke route je ook neemt, wij streven ernaar om jou concreet en praktisch (verder) op weg te helpen, zodat je zelfstandig keuzes kunt maken bij het verduurzamen van de energiehuishouding in jouw woning. Alle informatie en advies is onafhankelijk en (leverancier-)neutraal.

Twee mogelijkheden voor bedrijven:

1. Advies over duurzaamheid

In samenwerking met de gemeente Oisterwijk helpt DEC-Oisterwijk plaatselijke ondernemers helpen bij het verduurzamen van hun energiegebruik. Bijvoorbeeld met advies over energiebesparende maatregelen, zoals isoleren of  ledverlichting.
Veelal is dit advies maatwerk en daarom schatten we vooraf de tijdsbesteding per gesprek in.  Als bij een eerste inschatting het aantal geschatte uren beperkt is  hanteren wij €365,– (excl. BTW) minus €100,– subsidie van de Gemeente Oisterwijk.

2. Zonnescan bedrijfsdak

Ook is er de Zonnescan Bedrijfsdaken. Deze zonnescan brengt onafhankelijk, professioneel en efficiënt in beeld wat de mogelijkheden zijn om een zonne-installatie op het dak van een bedrijfspand te realiseren. Hierbij komen naast de grootte van de installatie ook technische en financiële aspecten aan de orde.

Zonnescan bedrijfsdaken

Energieloket Oisterwijk

Als je iets wilt doen aan het verduurzamen van jouw energiehuishouden dan zijn er volop kansen. Voor bijna iedereen is er wel iets dat past, dus ook in jouw situatie. Zie je echter door de bomen het (duurzame) bos niet meer? Heb je behoefte aan onafhankelijk advies op het gebied van energieopwekking en/of -besparing? Kom dan eens langs bij het Energieloket Oisterwijk.

Bij dit loket word je persoonlijk geholpen door een deskundige en onafhankelijke energieadviseur. Je kunt er terecht met (in principe) iedere vraag over duurzame energie bij jou thuis. Het kan bijvoorbeeld gaan over manieren om energie te besparen, hoe jij je huis kunt isoleren of  het aanschaffen van zonnepanelen of een warmtepomp.
Een enkelvoudig advies op het loket kost €10,–, over te schrijven op rekeningnummer NL86 RABO 0355 7261 22 ten name van Stichting Oisterwijk Duurzaam.

Gevestigd in Tiliander

Het loket bevindt zich op de 1e etage (Spoorlaan 82C, Oisterwijk).

Bereikbaarheid Energieloket Oisterwijk

*)   Met uitzondering van de week van Carnaval.

Dienstverlening voor leden

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen of zonneboilers? Als lid van DEC-Oisterwijk  kun je DEC-leden bezoeken die zelf zonnepanelen of een zonneboiler hebben. Zij vertellen je graag hun ervaringen en je kunt dan gelijk zien hoe een dergelijke installatie er in de praktijk uitziet.

Ook kun je een telescopische borstel lenen voor het reinigen van je zonnepanelen.

En heb je al eens aan infraroodpanelen gedacht?

Klik hier voor meer informatie.

Bijwonen van een Themasessie

Het kan zijn dat een van de door Energieloket Oisterwijk georganiseerde ‘Themasessies’ voor jou interessant is en aansluit op jouw vragen. Deze themasessies met verschillende onderwerpen zijn gratis en vinden regelmatig plaats in Tiliander of in Den Boogerd.

Themabijeenkomsten warmtepompen maart 2024

Uit de ervaringen van onze Energieadviseurs met energieadviezen aan huis kwam naar voren dat (hybride) warmtepompen een actueel onderwerp vormen. Veel mensen zijn er mee bezig en vragen zich af of het verstandig en/of mogelijk is om in hun woning een warmtepomp te plaatsen. Is het daarnaast rendabel met de huidige energieprijzen? Wat betekent het voor mijn woning wanneer ik graag een warmtepomp wil laten installeren?

Vragen die regelmatig aan de orde komen:

  • wel of geen radiatoren vervangen?
  • past het allemaal wel?
  • hoe zit het met warmwater?
  • moet ik dan ook zonnepanelen aanschaffen?
  • hoe zit het met het geluid?
  • moet ik eerst isoleren en zo ja, hoeveel?
  • welke soorten pompen zijn er?
  • wat zijn de kosten en subsidies?

In maart 2024 organiseerden wij 2 informatiebijeenkomsten die goed werden bezocht. De hierboven genoemde vragen kwamen ruimschoots aan de orde.

Wil je alsnog onze presentatie zien? Klik dan hier.

Informatieve websites

Klik op de icoontjes hieronder om de websites te bezoeken.

Het Energieloket Oisterwijk is een initiatief van DEC-Oisterwijk en de gemeente Oisterwijk.