Wil je iets doen aan energie opwekken en/of besparen in je woning? Dan zou je een van onze energieadviseurs in kunnen schakelen. Zij geven je een onafhankelijk advies over de maatregelen die je kunt nemen in jouw woning.

Op maat

Een op maat gesneden, integraal energieadvies over jouw woning bestaat uit drie stappen.

 1. Een bezoek aan de woning, inclusief inventariseren van wensen.
 2. Het opstellen van het energieadvies op maat.
 3. Het bespreken van het advies.

Onafhankelijk advies

Onze energieadviseurs hebben geen commerciële belangen bij het geven van hun adviezen. Bovendien is het advies vrijblijvend, het geeft je richting in de stappen die je kunt nemen om je woning te verduurzamen. Wat je met dit advies doet, is helemaal aan jou.

1. Bezoek aan de woning door energieadviseur

Tijdens het bezoek aan jouw woning starten we meestal met het bespreken van jouw energierekening. Zo ontstaat inzicht in het huidige energieverbruik en jouw mening hierover. Doel is je bewust te maken van je huidige gedrag en de invloed daarvan op (de hoogte van) de energierekening. Daarnaast komen alle reeds uitgevoerde maatregelen ter sprake. Vervolgens lopen we samen de woning door en bekijken deze door middel van een Energiescan. We kijken o.m. naar de isolatiestaat, de aanwezige apparaten en de verwarming (CV-installatie, hete-luchtverwarming, kachels, enz.).

2. Opstellen integraal energieadvies

Met deze informatie analyseert de energieadviseur de huidige situatie en stelt een advies op dat je via de mail ontvangt. In zo’n advies kan het volgende worden opgenomen:

 • de mogelijke maatregelen en de volgorde daarvan,
 • de ingeschatte kosten per maatregel,
 • de subsidiemogelijkheden,
 • de achterliggende techniek van de voorgestelde maatregelen en/of
 • verwijzingen naar  niet-commerciële websites met relevante achtergrondinformatie.
3. Bespreken van het advies

Als je dit wilt, kun je met ons een afspraak maken om dit advies te bespreken bij het Energieloket in Tiliander. De door de energieadviseur aan deze afspraak bestede tijd wordt separaat in rekening gebracht.

Kosten energieadvies

Het bezoeken van de woning en het opstellen van het advies neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslag en kost € 138,- incl. 21% BTW.

Leden van DEC-Oisterwijk ontvangen hiervoor € 50,- subsidie van de gemeente. Dit wordt meteen verrekend, dus als lid  van DEC-Oisterwijk betaal je slechts € 88,- incl. 21% BTW.

Interesse of meer informatie?

Als je interesse hebt in of vragen hebt over een energieadvies voor je eigen woning, neem dan contact met ons op via energieloket@dec-oisterwijk.nl.

Onze energieadviseurs

Klik hier om onze energieadviseurs te zien.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en je ontvangt spoedig een reactie.

  Wist je dat…

  De gemeente geen legeskosten in rekening brengt bij de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen? Klik hier voor nadere informatie.