Energieloket Oisterwijk

Heb je behoefte aan onafhankelijk advies op het gebied van energieopwekking en/of -besparing? Kom dan eens langs bij het Energieloket Oisterwijk.

Het Energieloket Oisterwijk bevindt zich op de 1e etage van Tiliander (Spoorlaan 82C Oisterwijk). Bij dit loket word je persoonlijk geholpen door een deskundige en onafhankelijke energieadviseur. Je kunt er terecht met (in principe) iedere vraag over duurzame energie bij jou thuis. Het kan bijvoorbeeld gaan over manieren om energie te besparen, hoe jij je huis kunt isoleren of  het aanschaffen van zonnepanelen of een warmtepomp.

Intake

Samen met jou bepaalt de energieadviseur tijdens de zogenaamde ‘intake’ wat jouw belangrijkste vragen zijn. Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
Welke route je ook neemt, wij streven ernaar om jou concreet en praktisch (verder) op weg te helpen zodat je zelfstandig keuzes kunt maken in het verduurzamen van de energiehuishouding in jouw woning. Alle informatie en advies is onafhankelijk en (leverancier)neutraal.

Bijwonen van een ‘Themasessie’

Het kan zijn dat een van de door Energieloket Oisterwijk georganiseerde ‘Themasessies’ voor jou interessant is en aansluit op jouw vragen. Deze themasessies met verschillende onderwerpen zijn gratis en vinden regelmatig plaats in Tiliander.

Adviesgesprek bij het Energieloket Oisterwijk
  • Particulieren: Als jouw vragen betrekking hebben op 1 onderwerp, bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, het goed begrijpen van jouw energierekening of een offerte van een leverancier, dan kun je kiezen voor een adviesgesprek met een van onze energieadviseurs in Tiliander. Zo’n gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Een enkelvoudig advies op het loket kost €10,–, over te schrijven op rekeningnummer NL86 RABO 0355 7261 22 ten name van Stichting Oisterwijk Duurzaam.
  • Bedrijven: Hier is veelal sprake van maatwerk en moet de tijdsbesteding per gesprek vooraf worden ingeschat. Het bedrag bedraagt €365,– (excl. BTW) minus €100,– subsidie van de Gemeente Oisterwijk.
Integraal energieadvies over jouw woning

Ook is het mogelijk om een integraal advies voor jouw woning te krijgen ten aanzien van mogelijkheden met betrekking tot energiebesparing en -opwekking. Daarvoor bezoekt een van onze energieadviseurs jouw woning en stelt een advies op maat voor je op.

Energieadvies voor eigen woning
Wil je zelf aan de slag?

Dat kan natuurlijk ook. Met diverse kleine energiebesparende maatregelen breng je je energierekening omlaag. Klik hier voor nadere informatie en concrete tips. Veel succes!

Infraroodpaneel gratis lenen?

Een infraroodpaneel is de moderne versie van het aloude elektrische straalkacheltje. Zo’n paneel verbruikt echter maar een fractie van de stroom. Ook de warmte die zo’n paneel afgeeft is heel anders dan je gewend bent. Je zou het zelf eerst eens moeten voelen en je zult merken dat deze warmte heel aangenaam aanvoelt.

De term ‘infrarood’ doet je misschien denken aan die rode lampen van vroeger, maar daar heeft het echter niets mee van doen.

Je kunt veel gas besparen door infraroodpanelen effectief te gebruiken. In deze video zie je hoe je dit zou kunnen doen.

Wil je zelf eens ervaren hoe zo’n paneel werkt? Dan kun je als lid van DEC-Oisterwijk ons paneel gratis een paar dagen lenen.

Bereikbaarheid Energieloket Oisterwijk

Het loket bevindt zich op de 1e etage van Tiliander (Spoorlaan 82C, Oisterwijk).

Het Energieloket Oisterwijk is een initiatief van DEC-Oisterwijk en de gemeente Oisterwijk.