DEC-Oisterwijk breidt per 15 november aanstaande haar activiteiten uit met het ‘Energieloket Oisterwijk’. Op die dag vindt om 16:00 uur de feestelijke opening plaats door Peter Smit, wethouder duurzaamheid. Iedereen is van harte welkom.

Het energieloket is een initiatief van de gemeente Oisterwijk en DEC-Oisterwijk en is gevestigd op de 1e verdieping van cultuurcentrum Tiliander. De doelstelling is in eerste instantie om inwoners uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom met onafhankelijk en persoonlijk advies zo praktisch mogelijk op weg te helpen bij het verduurzamen van hun energiehuishouding thuis. Veel mensen willen vaak graag iets doen aan energiebesparing en/of opwekking van duurzame energie, maar zien soms door de bomen het (duurzame) bos niet meer.
De energieadviseurs van het energieloket willen juist daarin het verschil maken. Dat kan om te beginnen in de vorm van een zogenaamd ‘enkelvoudig advies’ over één onderwerp, zoals de isolatie van een woning, zonnepanelen of het goed kunnen begrijpen van een offerte of energierekening. Voor een totaalplaatje van de energiehuishouding en een uitgebreid en persoonlijk advies is er daarnaast het ‘integrale energieadvies’. Hiervoor komt de energieadviseur op verzoek bij iemand thuis.

Kijk hier voor meer informatie over het Energieloket Oisterwijk.

De opening op 15 november om 16. 00 uur is tevens het startschot voor de ‘Parel in het groenmarkt’ die bibliotheek Midden-Brabant in het kader van de ‘november – maand van de duurzaamheid’ samen met DEC-Oisterwijk in Tiliander organiseert. Er zijn ook diverse workshops en informatietafels met duurzame onderwerpen. Het workshopprogramma (na de opening om 16:00 uur) ziet er als volgt uit.

Blok 1

  • 17.00 – 17.30 uur Energieadvies/Energieloket: Wat kun je verwachten?
  • 17.30 – 18.00 uur Elektrische deelauto – Samen Slim Rijden

Blok 2

  • 18.30 – 19.00 uur Elektrische deelauto – Samen Slim Rijden
  • 19.00 – 19.40 uur Zonnepanelen / Postcoderoos – Zon op andermans dak

De informatietafels worden verzorgd door diverse ondernemers in duurzame maatregelen en installaties voor thuis.