In 2016 organiseerde DEC-Oisterwijk ‘Fitting the Knitting’ in het kader van de landelijke warme truiendag voor iedere inwoner, instelling en bedrijf in de gemeente Oisterwijk. Het principe van de Warme Truiendag is simpel. Trek een trui aan, zet de verwarming omlaag en verminder de CO2-uitstoot: goed voor het milieu en de portemonnee!

1.500 bezoekers

Met de inzet van zo’n 200 vrijwilligers en met financiële en materiële bijdragen van 40 bedrijven en organisaties groeide Fitting the Knitting uit tot een groots en gratis evenement voor jong en oud. Het evenement vond plaats in de Leerfabriek in Oisterwijk. Met drie keer een spectaculaire modeshow met ‘kunstwerk-warme truien’ en optredens van Danserswijk en een duurzame informatiemarkt.. Meer dan 1.500 mensen brachten een bezoek aan het evenement.

Fantastische creaties

25 modellen (leerlingen Durendael) verschenen op de catwalk in creaties gemaakt door studenten van SintLUCAS in Boxtel. De basis van iedere creatie was een warme trui, gebreid door vele vrijwilligers in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.