Kersverse energie ambassadeur

 

energieambassadeursDEC-Oisterwijk vroeg Ingrid van Boven, de kersverse energie ambassadeur voor Oisterwijk, om een reactie op de speciale training voor energie ambassadeurs. Onlangs sloot ze de training af.

Wat voor mij een beetje begon als kennis vergaren voor het verbouwen van mijn eigen huisje, is een beetje uitgegroeid naar een missie die ik graag mee uit wil dragen. Ja, ja toekomstige cursisten. Ik wil jullie hierbij vooraf goed waarschuwen dat je deze training beter niet kunt volgen, want eenmaal met dit ernstige virus besmet… Je komt er nooit meer vanaf.

De training – gegeven door Helicon – was voor mij best wel inspirerend en veel omvattend. Het is niet zo dat ik nu alles weet op het gebied van duurzame energie, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik anders naar mijn eigen levensstijl ben gaan kijken.
Natuurlijk is het goed om te isoleren en over te gaan op zonnepanelen, windenergie en al wat maar leverbaar is op dit gebied, maar ik ben mij er ook van bewust dat dit een behoorlijke investering vraagt. Daarom is het ook goed om gewoon eens te kijken naar hoe je leeft. Is die auto altijd nodig, douche iets korter, doe de ledverlichting alleen aan in de ruimte waar je bent, trek een warme trui aan en stook een graadje lager, eet minder vlees en ga zo maar door.

In het begin had ik zoiets van wat heeft dit te maken met duurzame energie, maar na het zien van de film Down to Earth van Rolf Winters en Renate Heinen viel bij mij het kwartje. In ons gejaagde leven in Nederland gaat het bij veel mensen om meer, meer, meer. Dat meer, meer, meer vraagt ook meer energie van onszelf, maar ook van de natuur. De gevolgen zijn o.a. duidelijk te zien in Groningen. Down to Earth maakt duidelijk dat je door een andere manier van leven ook minder energie nodig hebt en de natuur minder schade toebrengt.
Kortom, schrijf je snel in voor de nieuwe training voor energie ambassadeur. Het is echt een must om te volgen wanneer je onze mooie gemeente Oisterwijk, DE PAREL in het GROEN een warm, duurzaam hart toedraagt.

Tot ziens bij DEC Oisterwijk!

Ingrid van Boven

Interesse in het volgen van de tweede training die in september begint? Neem dan contact op met Marjo van Gennip (06-53327691)

2018-01-31T15:26:19+00:00