MIGO geeft subsidie aan Fitting the Knitting

LOGO-Fittingtheknitting-def-LR1Bijdrage maakt grootschalig evenement mogelijk
MIGO honoreert de subsidie aanvraag van DEC-Oisterwijk voor het lokale evenement ‘Fitting the Knitting’. Dit evenement vindt plaats op 21 februari 2016 in de Leerfabriek in het kader van de landelijke warmetruiendag. Dit is afgelopen maandag officieel bekend gemaakt in een bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis.

 

MIGO, het fonds voor burgerinitiatieven in de gemeente Oisterwijk, is opgericht in 2013/2014. MIGO verleent elk half jaar ondersteuning aan nieuwe initiatieven van burgers voor burgers in de gemeente Oisterwijk. Het project Fitting the Knitting van DEC-Oisterwijk is een van de burgerinitiatieven die komend half jaar een bijdrage krijgt. Jef Bogers, projectleider van het warmetruienteam, is blij met de toezegging: ” Naast de inzet van vrijwilligers uit alle gelederen van de samenleving en belangeloze medewerking van vele bedrijven en organisaties, maakt juist de bijdrage van MIGO het mogelijk dit evenement grootschalig aan te pakken. Zo worden nog meer bewoners, organisaties en bedrijven bereikt. MIGO maakt het mogelijk gebruik te maken van het prominente KVL- terrein met licht en geluid ter versterking van de uit te stralen duurzaamheidsboodschap.

Catherine Desmares overhandigt namens MIGO de cheque aan projectleider Jef Bogers

Fitting the Knitting
Het principe van de warme truiendag is simpel: zet de thermostaat lager, trek een trui aan en verminder daarmee de CO2-uitstoot. Goed voor het milieu en voor de portemonnee. Door het land heen zijn allerlei warmetruien-acties. In Oisterwijk is dit initiatief opgepakt door DEC-Oisterwijk. De Leerfabriek zal op 21 februari het toneel zijn van een uniek evenement voor alle leeftijden, waarbij bewustwording van het belang van duurzaam energiegebruik centraal staat.
Het evenement bestaat uit onder meer een wervelende modeshow waarin 25 truien worden getoond. Creatief vormgegeven door studenten van SiNTLUCAS, geshowd door leerlingen van 2College Durendael en gebreid door onder meer bewoners van De Vloet en Park Stanislaus. De show wordt opgeluisterd door optredens van Danserswijk.
Dit evenement geeft een verdere impuls aan het duurzaamheidbewustzijn. Niet alleen bij de bezoekers van dit evenement, maar ook bij degenen die bij de opzet van het evenement betrokken zijn. Jongeren en ouderen uit de hele gemeente werken hierin samen. Bezoekers wordt naast amusement ook voorlichting over duurzaam energiegebruik geboden.

Boswachter-Frans-Kapteijns-draagt-dit-project-een-warm-hart-toe-225x300

Boswachter Frans Kapteijns draagt dit project een warm hart toe.

In de steigers
Jef Bogers geeft aan wat er allemaal al in de steigers gezet is: “De 25 truien worden op dit moment gebreid door een heel team van BreiSterren die zich spontaan hiervoor heeft aangemeld. Eind dit jaar moeten de truien klaar zijn en gaan ze naar SintLucas waar 25 eindejaarstudenten een creatie maken die catwalkwaardig is. 25 leerlingen van 2College Durendael hebben inmiddels kennisgemaakt met de ontwerpers en zullen de komende tijd met hen samenwerken om 21 februari een wervelende modeshow op te voeren. SintLucas verzorgt ook de catwalk en de aankleding van de Leerfabriek, uiteraard ook weer gericht op duurzaamheid. Het ontwerp is inmiddels gereed en de attributen zijn in de maak. De benodigde materialen worden belangeloos beschikbaar gesteld door onder meer La Poubelle in Tilburg en een aantal fietswinkels in onze gemeente. Zo krijgen we hulp aangeboden van alle kanten. Geweldig wat zo’n initiatief losmaakt in onze gemeente. ”

Sponsors
Naast de bijdrage van MIGO dragen ook andere organisaties financieel bij, vervolgt Bogers. “We merken de laatste weken dat ons evenement ook bij bedrijven begint te leven. Er is ineens veel belangstelling voor de mogelijkheid een trui te sponsoren. Inmiddels hebben onder meer Star Sock, Koos Kluytmans, Robben Bonneterie, Cofely en Koko kappers het contract hiervoor getekend. Met andere bedrijven zijn we hierover in gesprek, ik had niet verwacht dat de belangstelling hiervoor zo groot zou zijn. Het zou toch mooi zijn als we voor alle 25 truien een sponsor vinden.”

Meer informatie: www.dec-oisterwijk.nl/warme-truiendag

2018-01-31T15:26:19+00:00