In de wijk Bunders/Dotterveld zijn we binnen het project SMILE inmiddels zo’n drie jaar bezig om met bijeenkomsten en acties onze woningen en wijk zo te verduurzamen dat we uiteindelijk energieneutraal en zonder aardgas kunnen verwarmen. Met als doel in de toekomst op een prettige en comfortabele wijze te blijven wonen en leven in onze wijk, zonder daarbij het milieu te belasten.
Een klankbordgroep met wijkbewoners denkt mee over een aanpak die werkt in deze wijk. DEC-Oisterwijk en de gemeente Oisterwijk (met ondersteuning van Buurkracht) werken samen om alle bewoners te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Samen aan de slag met duurzaamheid in de wijk

De toekomst van een aardgasloos Bunders/Dotterveld

Wijkbijeenkomst Bunders/Dotterveld
UITGESTELD

De wijkbijeenkomst op 20 november in Wijkcentrum Bunders is uitgesteld i.v.m. de huidige coronamaatregelen.
Zodra een nieuwe datum bekend is, zullen we dit alle buurtbewoners laten weten. 

Praat mee over de toekomst van onze wijk Bunders/ Dotterveld zonder aardgas!

 • Hoe zie jij een toekomstbestendig en fijn Bunders/Dotterveld zonder aardgas voor je?
 • Hoe kunnen we volledig aardgasloos zijn in 2030? En zijn we daarmee de eerste wijk in Oisterwijk?
 • Wat is er volgens jou te verbeteren aan de leefbaarheid/veiligheid in onze wijk?

Maak kans op één van de 5 gratis energieadviezen aan huis die verloot worden!

Aanmelden is niet nodig
Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen is het mogelijk dat we je coronatoegangsbewijs controleren (QR-code of vaccinatiebewijs). 

Graag nodigen we je uit om mee te denken over de duurzame toekomst van onze wijk. Het verduurzamen van je woning verlaagt de energiekosten, vergroot je woongenot en verhoogt de waarde van je huis. Veel bewoners zijn hier al mee aan de slag en/of deden mee aan onze duurzaamheidsacties en daar zijn we blij mee.

Het is nu tijd om verder te kijken. Wat willen we nog meer en vooral hoe gaan we aan de slag met een duurzaam alternatief voor aardgas? Daarover horen we graag jouw mening!

Graag tot dan!

Bewonerskerngroep Bunders/Dotterveld
(Werner Govaarts, Jaap Germans, Jan van den Eijnde, Walter Hoevers, Michiel Werner, Christina Hoes, Maurice van de Sanden en Jos Nij Bijvank)

Laat je mening horen!

Na twee presentaties, gaan we als wijkbewoners met elkaar in gesprek over:

 • Als wijk gezamenlijk of ieder voor zichzelf op weg naar een aardgasloos en meer duurzame woning en wijk?
 • Welke verbeterpunten voor onze wijk, gekoppeld aan het aardgasloos maken, zoals (verkeers)veiligheid, leefbaarheid, etc. zien wij?

Bovendien maak je kans op 1 van de 5 gratis energieadviezen voor je woning die we tijdens de bijeenkomst verloten!

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de bewonerskerngroep Bunders/Dotterveld, ondersteund door DEC-Oisterwijk en de gemeente Oisterwijk.

Programma

13.30 uur Inloop en ontvangst met koffie/thee
14.00 uur Twee presentaties

 • Stand van zaken diverse onderzoeken en acties in de wijk en mogelijke alternatieven voor verwarming zonder aardgas in onze wijk (collectief warmtenet of een individuele warmtepomp, etc.)
 • Toekomstvisie van de gemeente op aardgasloze wijken (Transitievisie Warmte) en gevolgen voor de wijk Bunders/Dotterveld

14.45 uur Ronde 1, met elkaar in gesprek aan de thematafels
15.15 uur Ronde 2, met elkaar in gesprek aan de thematafels
15.45 uur Afsluiting / verloten van 5 energieadviezen

Nieuwsbrief SMILE

Regelmatig maken we een nieuwsbrief die we huis aan huis verspreiden in de wijk Bunders/Dotterveld.

Klik hier voor nieuwsbrief nr. 3

Klik hier voor nieuwsbrief nr. 4

Klik hier voor nieuwsbrief nr. 5

Klik hier voor nieuwsbrief nr. 6

SMILE Oisterwijk
Geslaagd Duurzaamheidsfestival Bunders/Dotterveld

Zaterdag 28 september 2020 vond in wijkcentrum Bunders een Duurzaamheidsfestival plaats. Een festival over energiebesparing en -opwekking in de eigen wijk met presentaties, workshops en een inspiratiemarkt.

Het motto “Voor ieder wat wils en samen aan de slag” bleek aan te slaan. Meer dan de helft van bezoekers tekende in voor één of meer acties voor het verduurzamen van hun woning.

Inschrijven voor deze acties is niet meer mogelijk. Het aanvragen van een Energieadvies voor de eigen woning, inschrijven voor de elektrische deelauto of meedoen aan Zon op Oisterwijk is wel mogelijk.

Zon op Oisterwijk

Heb je geen geschikt dak voor zonnepanelen? Of vind je het te veel gedoe of wil je geen zonnepanelen op je eigen dak? Dan is een collectief zonnedak een aantrekkelijk alternatief.
Kijk hier voor meer informatie over ‘Zon op andermans dak’.

Elektrische deelauto

Samen slim rijden in een elektrische deelauto is een nieuw initiatief van de gemeente Oisterwijk, DEC-Oisterwijk, Onze Auto en Centraal Beheer.

 • Nissan LEAF, 100% elektrisch, max. reisafstand 200 tot 275 km
 • Keuze uit 3 abonnementen
 • Laadkosten inbegrepen
 • Geen leeftijdsbeperkingen

Kijk hier voor meer informatie.

Energieadvies eigen woning

Heb jij vragen over hoe jij je woning kan verduurzamen? Hoe je je energierekening kunt verlagen en je wooncomfort kunt verhogen? Vragen over wel of (nog) niet aanschaffen van zonnepanelen, een warmtepomp of isoleren? Twijfel je of jouw woning wel geschikt is voor deze maatregelen? Dan is een energieadvies door DEC-Oisterwijk wellicht iets voor jou.

Een onafhankelijk energieadviseur bekijkt je woning en inventariseert jouw wensen, vervolgens krijg je een energieadvies op maat met concrete stappen die je kunt zetten om jouw woning te verduurzamen.

Kijk hier voor meer informatie.

Wil je meer weten over SMILE?
Neem dan contact op met buurtbewoner Jos Nij Bijvank (06 204 073 17 of info@jnb-palo.nl).