In het project SMILE onderzoeken we hoe de woonwijk Bunders/Dotterveld in Oisterwijk op termijn energieneutraal kan worden. Dus hoe we de energievoorziening voor warmte en elektriciteit in deze wijk zo organiseren dat we geen CO2 meer uitstoten en duurzaam dus toekomstbestendig zijn.
Een klankbordgroep met wijkbewoners denkt mee over een aanpak die werkt in deze wijk. DEC-Oisterwijk en de gemeente Oisterwijk (met ondersteuning van Buurkracht) werken samen om buurtbewoners te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Samen aan de slag met duurzaamheid in de wijk

Geslaagd Duurzaamheidsfestival Bunders/Dotterveld

Zaterdag 28 september jl. vond  het Duurzaamheidsfestival plaats in brede schoolgebouw Bunders. Een festival over energiebesparing en -opwekking in de eigen wijk met presentaties, workshops en een inspiratiemarkt.

Het motto “Voor ieder wat wils en samen aan de slag” bleek aan te slaan. Meer dan de helft van bezoekers tekende in voor één of meer acties.

Acties

Je kunt je tot en met juni 2020 inschrijven voor:

  • actie Zonnepanelen op je eigen dak;
  • actie Spouwmuurisolatie;
  • WoonConnect.

Het aanvragen van een Energieadvies voor de eigen woning, inschrijven voor de Elektrische deelauto of meedoen aan Zon op Oisterwijk blijft langer mogelijk.

Actie Spouwmuurisolatie

Verduurzamen van je woning begint met zorgen dat je zo min mogelijk energie verbruikt. Het beste resultaat behaal je door je huis goed te isoleren. Spouwmuurisolatie is een van de maatregelen die meestal veel voordelen biedt, zeker als je woning voor 1980 gebouwd is. De relatief lage investering van spouwmuurisolatie verdien je snel terug.

Doe daarom mee met de actie ‘Spouwmuurisolatie’. Speciaal opgezet voor de wijk Bunders/Dotterveld met scherpe prijzen en goede service. De actie wordt uitgevoerd door Takkenkamp Isolatie BV, een gerenommeerd bedrijf met een goede service.  In Bunders-West deden we al eerder een dergelijke actie met hen.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier met de actieprijzen. (Schrijf in vóór 01-07-2020)

Acties Zonnepanelen

Je kunt zonnepanelen op je eigen dak plaatsen of deelnemen aan een collectieve zonnestroominstallatie.

Zonnepanelenactie Bunders/Dotterveld
Hoppenbrouwers Techniek stelde samen met DEC-Oisterwijk een pakket samen dat je naar wens kunt aanpassen. Tijdens een vrijblijvende opname adviseert Hoppenbrouwers Techniek je over de mogelijkheden voor jouw woning.

Klik hier voor meer informatie over de actiepakketten (geldig tot 01-07-2020) en/of aanmelden voor vrijblijvend adviesgesprek.

Zon op Oisterwijk
Heb je geen geschikt dak voor zonnepanelen of wil je geen zonnepanelen op je eigen dak, dan kun je meedoen met een collectief zonnedak.

Kijk hier voor meer informatie over ‘Zon op andermans dak’.

Energieadvies eigen woning

Heb jij vragen over hoe jij je woning kan verduurzamen? Hoe je je energierekening kunt verlagen en je wooncomfort kunt verhogen? Vragen over wel of (nog) niet aanschaffen van zonnepanelen, een warmtepomp of isoleren? Twijfel je of jouw woning wel geschikt is voor deze maatregelen? Dan is een energieadvies door DEC-Oisterwijk wellicht iets voor jou.

Een onafhankelijk energieadviseur bekijkt je woning en inventariseert jouw wensen, vervolgens krijg je een energieadvies op maat met concrete stappen die je kunt zetten om jouw woning te verduurzamen.

Kijk hier voor meer informatie.

Actie WoonConnect

Woonconnect is een online platform waarmee je woning wordt gedigitaliseerd. Vervolgens kun je het interactieve 3D-model van je huis bekijken, maar ook de straat en de buurt in 3D zien. Je zit zelf aan de knoppen om je digitale huis te veranderen door bijvoorbeeld het plaatsen van isolatiepakketten of zonnepanelen. De speciale energiemodule helpt je bij het gevolgen voor het inschatten van je energieverbruik en energiekosten. Woonconnect geeft je direct inzicht in de kosten en opbrengsten, mogelijke subsidies, etc.

Interesse om jouw woning ook te digitaliseren? Neem dan vóór  01-07-2020 contact op met Jos Nij Bijvank: info@jnb-palo.nl

Actie Elektrische deelauto

Samen slim rijden in een elektrische deelauto is een nieuw initiatief van de gemeente Oisterwijk, DEC-Oisterwijk, Onze Auto en Centraal Beheer. Er zijn inmiddels 4 auto’s gestationeerd bij de laadpalen aan de Vogelslaan, de Balbian Versterlaan, het Kerkplein en de Esschebaan.

Specificaties 

  • Nissan LEAF, 100% elektrisch, max. reisafstand 200 tot 275 km
  • Keuze uit 3 abonnementen
  • Laadkosten inbegrepen
  • Geen leeftijdsbeperkingen

Kijk hier voor meer informatie.

Nieuwsbrief SMILE

Met enige regelmaat maken we een nieuwsbrief die we huis aan huis verspreiden in de wijk Bunders/Dotterveld.

Klik hier voor nieuwsbrief nr. 3

Klik hier voor nieuwsbrief nr. 4

Wil je meer weten over SMILE of een van de acties?
Neem dan contact op met buurtbewoner Jos Nij Bijvank (06 204 073 17 of info@jnb-palo.nl).